Hem Om Media Texter & ackord Kalender Våra kompisar

 

 

Kapten kid

 

Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet bildades julen 2006 i Umeå under det dåvarande namnet ”Christers Rymdraket”. Originalmedlemmarna var Peter Andersson, Daniel Dela, Adam Holmlund och Emma Brännström.


Hösten 2007 spelade Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet in EP:n Moln bestående av det fyra spåren Damer, När solen gått ner (Kristoffer), Dårar och Moln. Moln spelades in hos Star Audio i Umeå och trycktes i bara 200 exemplar. (Idag finns det 20 kvar. Den som är intresserad är välkommen att skicka ett mail. Med tanke på att det handlar om en utrotningshotad raritet, så är det budgivning som gäller.) 

Våren 2008 påbörjades inspelningen av vad som skulle komma att bli debutalbumet Ingen lek. Allt inspelningstekniskt och konstnärligt skötte vi själva efter bästa oförstånd. Det blev en intensiv sommar i diverse lånade och tjuvlånade lokaler. Det var mödan väl värt med tanke på det strålande resultatet, men det tog sin lilla tid. Skivbolaget Det oändliga sommarlovet Records startades och efter många sömnlösa nätter och lastbilsflak av pappersarbete kunde Ingen lekges ut. Den 20 november 2009 släpptes skivan och idag finns den tillgänglig via exempelvis CDON och Spotify. 

Hösten 2008 flyttade Peter Andersson, bandets sångare, ner till Stockholm och Studio Blue för att studera den högre skolan ljudteknisk svartkonst. För utom att detta ställde till problem och distansförhållande så utökade det bandets möjligheter att producera episka fonogram. Kort där efter började bandet, i ett nära sammarbete med Anton Stjärnbrandt på Star Audio, spela in konserter i tid och otid, vilket så småningon mynnade ut i livealbumet Som på riktigt. 

Som på riktigt spelades in under 2009 års konserter och mixades under våren 2010 av Peter, som numera kunde räkna sig som häxmästare inom ämnet. Skivan innehåller 13 livespår samt 4 unika studioinspelningar. Den 18 juni slåpptes Som på riktigt för rikstäckande distribution. Grattis och varsågoda, gott folk! 

 

I september 2011 påbörjades inspelningen av det nästkommande studioalbumet. Inspelningsarbetet påbörjades i den temporära projektstudio som bandet satt upp i en industrilokal på östeg. Under inspelningens gång växte projektet i oanade proportioner och helt plödsligt hade det tillkommit arrangeman för både stråkar och blås. Ett stort antal externa musiker och engagerades. I mars 2012 flyttade Kapten Kid till nya lokaler i Peter Andersson nybyggda inspelningsstudio Kapten Studio, där vidare inspelning och slutproduktion nu äger rum. I skrivande stund beffiner vi oss i september 2012 ganska precis ett år efter och vi närmar oss släpptider den 19/10-2012 kommer den första singeln En på en miljon att släppas. Släppfesten äger rum på scharinska villan samma kväll.

 

I samband med inspelningsarbetet lämnade Joel Lindberg Kapten Kid för att prova sina vingar som journalist. Bandet hamnade i existentiell kris, vilken som småning om kom att lindras av Rickard Lundqvists tillträde som ny gitarrhjälte. Detta epokskifte har förevigats på den kommande skivan i form av en gitarrduell där Joel och Rickard formligen solar skiten ur varandra. Till råga på allt detta begav sig Vanessa Mångsén mot Uppsala i slutet av Augisti 2012 för att föja lärarkallet. Ytterligare ett hårt slag. Men skam den som ger sig!   

 

Idag består Kapten Kid & det oändliga sommarlovet av:

 

Adam Holmlund - Trummor

Anni Karp - Leadsång

Björn Berggren - Piano och kör

Daniel Dela - Elgitarr och kör

Peter Andersson - Leadsång och akustisk gitarr

Rickar Lundqvist - Gitarrhjälte

Ulf Utterström - Bas

 


Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet har sedan starten varit på rask frammarsch och bland annat spelat på arrangeman med artister som Lars Demian, Laleh, Andreas Jonsson, E.M.D, Euskefeurat, m.fl., legat etta på Svenska Närradiolistan i 7 veckor, varit nominerade till Ted Gärdestadsstipendiet, hamnat på finalplats i P4:s Svensktoppen Nästa samt P4:s Gulddunken, medverkat vid evenemang så som Sommaren i City, Holmöns Visfestival, Kulturnatta, Kraftskivan, V.I.P-Galan, Invigningen av Botniabanan, m.m.

 

Kontakt & Bokning:

peter@kaptenkid.se

 

Lyssna på oss:

 

 

Titta på oss:

 

 

Snacka med oss:

 

 

Ta hem oss: